MENIU

Undă verde pentru Buget: Parlamentarii au aprobat modificarea Legii de organizare a Guvernului

Foto: RTV

Senatorii au aprobat, miercuri, modificarea Legii de organizare a Guvernului. Această modificare permite guvernului interimar să vină cu proiectul de buget în Parlament. Marţi, deputaţii au votat pentru modificarea Legii de organizare a Guvernului. Legea va fi trimisă preşedintelui spre promulgare.

Premierul în exerciţiu Emil Boc a declarat marţi seara că Guvernul va cere Senatului să amendeze Legea organizării Guvernului ca un Executiv demis să poată aproba atât Legea bugetului, cât şi legile de aplicare a prevederilor din acorduri internaţionale. Premierul a argumentat că România trebuie să aibă posibilitatea de a respecta angajamentele stipulate în acordurile internaţionale, indiferent de situaţia în care se află Guvernul. Boc a precizat că, în acest caz, se referă la Legea responsabilităţii fiscale şi la Legea pensiilor.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, dar cu două abţineri, proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, care permite Executivului demis să transmită Parlamentului bugetul de stat pe 2010.

Proiectul de lege modifică articolul 26 al Legii de organizare a Guvernului şi stipulează că, în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, Guvernul poate iniţia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale şi proiectele de buget de stat şi al bugetului asigurărilor sociale de stat.

Mai multe articole despre:
parlament buget Senat guvern organizare funcţionare