MENIU

Una dintre presupusele victime ale lui Becali ar fi fost împuşcată în picior în timpul incidentului

Foto: NewsIn

Una din părţile vătămate care se presupune că a fost lipsită de libertate de către Gigi Becali şi de oamenii din anturajul lui are o rană la picior cauzată de un pistol cu bile de cauciuc, care ar fi fost provocată în timpul incidentului, a declarat Cătălin Dancu, avocatul lui Gigi Becali.

Totodată, la dosar se află mai multe înregistrări video de pe stradă care au captat incidentul petrecut în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, a mai spus acesta. Din înregistrări însă nu se disting persoanele implicate.

Se pare că, în barul în care cele trei presupuse victime au fost duse cu forţa de către bodyguarzii lui Gigi Becali se aflau mai multe persoane, însă niciuna dintre acestea nu a fost audiată de procurori, a completat Dancu.

Plângerea celor trei a fost făcută la câteva zile de la incident. Reclamaţia a fost conexată cu declaraţia unui taximetrist care a sunat la 112 pentru a relata că mai multe maşini au oprit pe stradă şi că ocupanţii acestora au luat cu forţa mai multe persoane pe care le-au băgat în portbagaj. Potrivit avocatului, anchetatorii au ajuns la locul incidentului în aceeaşi seară.

Potrivit Poliţiei Capitalei, la data de 26 spre 27 ianuarie, în jurul orei 00.35, dispeceratul a fost sesizat, prin Sistemul Naţional Apel Unic de Urgenţă 112, că la intersecţia străzilor Dr. Felix-Nicolae Titulescu, mai mulţi indivizi au blocat un autoturism aflat in trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanţi şi, folosind forţa, i-au introdus în portbagajul unui autoturism de teren. Totodată, s-a sesizat că agresorii au folosit arme de foc.

Ocupanţii autoturismului au fost duşi într-un imobil din Pipera, unde au fost reţinuţi împotriva voinţei lor timp de 3 ore, pe motiv că au sustras autoturismul lui Becali, potrivit unui comunicat al Poliţiei. Finanţatorul Stelei nu a depus plângere la Poliţie pentru maşina Mercedes care i-ar fi fost furată.

În baza autorizaţiilor emise de instanţa de judecată, joi, au fost făcute opt percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, mai anunţă Poliţia Capitalei.

"În motivarea pericolului pentru ordinea publică s-a avut în vedere faptul că prin activitatea infracţională inculpaţii s-au erijat practic în organe de aplicare a legii, aspect ce contravine în mod flagrant principiului conform căruia nimeni - indiferent de statutul social - nu îşi poate face dreptate singur", arată procurorii.

Cele trei părţi vătămate sunt Adrian Stan, Nicolae Tinel şi Ştefan Mărgean.