MENIU

Un turn de 200 de metri ar putea fi construit în centrul Capitalei

Foto: budesh.blogspot.com

Un turn de 200 de metri înălţime ar putea să fie ridicat chiar în inima Capitalei. Deşi spectaculos ca proiect, arhitectul şef al Bucureştilor a spus că ar putea fi prea mare contrastul cu restul clădirilor din zonă. În plus, nici legea nu permite ridicarea unor construcţii atât de înalte în zonele protejate.

Proiectul prevede construirea unui turn de 58 de etaje pe un teren de 5.000 de metri pătraţi.

Între Calea Dorobanţi, strada Mihai Eminescu şi strada Ernest Broşteanu ar urma să fie construit turnul ce ar urma să adăpostească un hotel de cinci stele, apartamente de lux, un cazino şi spaţii comerciale. Proiectul, realizat de una dintre cele mai cunoscute arhitecte din toată lumea, Zaha Hadid, se află încă în dezbatere. Membrii Comisiei Tehnice de Urbanism şi arhitectul şef al Capitalei sunt însă sceptici. Pe lângă înălţimea mult prea mare a turnului, în zona aleasă sunt foarte multe monumente şi case reprezentative pentru oraş.

"Asta înseamnă o încărcare foarte puternică a zonei cu suprafaţa construită desfăşurată. Proiectul probabil că se va realiza, dar în orice caz nu în forma asta", a declarat arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Pentru acelaşi teren din centrul Capitalei au mai fost prezentate încă două proiecte. Unul pentru o clădire de 55 de metri şi un altul pentru o construcţie cu o înălţime de 90 de metri. În total, la comisia tehnică de urbanism a Primăriei sunt în discuţii 20 clădiri cu înălţimi cuprinse între 100 şi 135 de metri.

Mai multe articole despre:
capitală hotel arhitect imobil urbanism bloc