MENIU

Un turist în vârstă de 72 de ani a fost recuperat de salvamontişti din Munţii Făgăraş

Foto: romanianmonasteries.org
Turistul rănit ieri în zona Fundu Văii din masivul Făgăraş a fost recuperat de echipele de salvare şi a fost adus cu elicopterul la un spital din Braşov

Turistul rănit ieri în zona Fundu Văii din masivul Făgăraş a fost recuperat de echipele de salvare şi a fost adus cu elicopterul la un spital din Braşov. Starea turistului este bună în acest moment. Bărbatul a fost găsit luni de un grup de tineri.

Turistul a pornit sâmbătă dimineaţă spre Vârful Moldoveanu, iar duminică a decis să se întoarcă pe un traseu dificil, pe ruta Viştea Mare. Salvamontiştii au spus că turistul era echipat sumar, neadecvat pentru munte şi, la un moment dat, a căzut şi s-a lovit la cap. Bărbatul a fost găsit de un grup de turişti, iar aceştia au anunţat echipele Salvamont. O echipă de intervenţie a ajuns la rănit în noaptea de duminică spre luni, i-a acordat primul ajutor şi l-a stabilizat şi termic, deoarece pe munte în noaptea care a trecut a fost destul de frig.

Luni dimineaţă rănitul a fost preluat de un elicopter şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Braşov.

Ghidul turistului pe munte: Cum să eviţi targa Salvamontului

Şi în judeţul Prahova salvamontiştii au intervenit, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a coborî de pe munte mai mulţi turişti. Cinci turişti au avut nevoie, sâmbătă noapte şi duminică, de intervenţia salvamontiştilor din Buşteni pentru a fi coborâţi de pe munte, după ce i-a prins noaptea pe Jepii Mari şi Jepii Mici, dar şi pe traseul care leagă Cabana Vf. Omu de Cabana Mălăeşti.

Mai multe articole despre:
spital munte turist salvamontist Munţii Făgăraş