MENIU

Un Tarzan modern a crescut cinci pui de ghepard în Namibia - GALERIE FOTO

Un naturalist se pregăteşte să elibereze în sălbăticie cinci gheparzi, crescuţi de el de când erau pui mici. Denumit Tarzanul timpurilor noastre, Olivier Houalet a fost ca o mamă surogat pentru cele cinci feline, timp de patru ani.


Tânărul de 28 de ani a studiat şi a copiat limbajul lor corporal şi îi priveşte pentru a căpăta încrederea lor şi pentru a-i ajuta să-şi dezvolte un spirit de comunitate.

"Am înţeles că trebuie să gândesc ca aceşti gheparzi. A trebuit să devin ca ei pentru a intra în lumea lor", a declarat Houalet.

Olivier a plecat din Paris pentru a trăi în Namibia împreună cu tatăl său, acum zece ani. Lucrând cu Cheetah Conservation Fund, ei au construit un refugiu şi un centru de reabilitare pentru feline mari la Amani Lodge.

Centrul găzduieşte cinci pui de gheparzi masculi - Ra, Kia, Mushara, Lindt şi Cadbury - care au fost salvaţi din sălbăticie după ce îşi pierduseră mama.

Gheparzii trebuie să înveţe vânătoare şi tehnici de supravieţuire alături de mama lor cel puţin doi. Masculii se ataşează foarte mult de fraţii lor, formând o coaliţie pentru a câştiga teritorii.

Dacă ei nu învaţă aceste lucruri, riscă să moară de foame sau ca victime ale altor prădători. Ei sunt şi ţintele fermerilor care doresc să îşi salveze vitele.

Houalet a decis că aceşti pui nu îşi vor petrece viaţa în captivitate şi îi va elibera în sălbăticie. Tânărul i-a antrenat pentru a dezvolta în ei un simţ al familiei şi pentru a ajunge să se descurce singuri. Liderul familiei este Ra, cel mai mic ca mărime, dar cel mai inteligent.

Dar munca lui Olivier nu a fost întotdeauna uşoară, el fiind atacat câteodată de aceşti pui.

"Este un preţ mic al eliberării acestor animale în natură, unde trebuie să fie", a insistat Houalet.

Familia este acum gata de eliberare, iar în curând va apare şi un documentar despre viaţa lor şi a salvatorului Olivier - "Cheetah Man" (Omul Ghepard).