MENIU

Un tânăr este cercetat penal după ce a violat şi a ucis o iapă

Foto: calderasa.ro

Un tânăr din localitatea Davideşti, judeţul Argeş, este cercetat penal pentru încălcarea legii privind drepturile animalelor după ce a violat, chinuit şi omorât o iapă gestantă, bărbatul fiind reclamat la Poliţie de către un unchi de-al său, proprietarul animalului.

Din primele cercetări efectuate de Poliţie a reieşit că bărbatul, în vârstă de 29 de ani, din satul Conţeşti, comuna Davideşti, a săvârşit faptele în noaptea de 11 spre 12 noiembrie şi a recunoscut acest lucru la audieri.

"Autorul a recunoscut fapta la audieri. A povestit că s-a dus în grajd în noaptea de 11 spre 12 noiembrie. Este cercetat penal pentru infracţiunea de distrugere şi la legea 205 privind protecţia drepturilor animalelor", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, inspectorul Robert Radu.

Iapa omorâtă de tânăr avea patru ani şi era gestantă. Potrivit autorităţilor, bărbatul a abuzat sexual iapa şi apoi i-a introdus în corp mai multe obiecte din lemn, care i-au provocat o hemoragie puternică. "Ancheta în cazul de faţă continuă şi urmează să se efectueze o expertiză medico-legală a cabalinei, în urma căreia să se stabilească legătura de cauzalitate între deces şi obiectele de lemn care i-au fost introduse în corp", a precizat inspectorul Robert Radu. 

Mai multe articole despre:
poliţie tânăr viol protecţia animalelor animal iapă