MENIU

Un tânăr din Târgu-Jiu s-a sinucis după ce a fost părăsit de profesoara de română. VEZI MĂRTURIA PROFESOAREI

elev

Tânărul de 19 ani şi-a luat viaţa într-un mod îngrozitor. A pulverizat insecticid într-o pungă, după care şi-a pus-o pe cap şi a legat-o cu o curea.

Părinţii băiatului au observat, miercuri seară, că tânărul nu mai iese din cameră, iar când au încercat să deschidă uşa, au constatat că era blocată. Părinţii au spart uşa, dar era prea târziu. Tânărul era decedat.

\'\'Au fost găsite mai multe însemnări în calculatorul lui în care îşi exprimă stările şi gândurile. Într-un mesaj scria că a încercat de mai multe ori să se sinucidă, în acelaşi fel. A avut o voinţă foarte puternică pentru că în orice moment putea să rupă plasa respectivă\", a declarat Emil Moţa, procurorul de caz, citat de adevărul.ro.

Părinţii au aflat abia acum de relaţia fiului lor cu profesoara de română. \'\'O iubea mult pe profesoara de română. Am înţeles din bilet că nu i-a mai lăsat împreună maică-sa ei. Ea era despărţită de fostul bărbat. Copilul nu a spus nimic. Era un băiat cuminte. Pe ea nu o ştiu şi nici nu vreau să o văd. Dacă o văd, o omor cu mâinile mele. A lăsat scris că pentru ea a făcut aşa ceva\", a declarat Daniel Popovici, tatăl băiatului.

Profesoara pe care o iubea băiatul, are 25 de ani şi predă Limba şi literatura română la Grupul Şcolar General „Gheorghe Magheru\", din anul 2008. Ea a recunoscut că a avut o idilă cu elevul său, dar spune că nu l-ar fi crezut în stare să se sinucidă.

\'\'Recunosc că am avut o relaţie de scurtă durată. El făcuse o obsesie pentru mine. De aproape un an am vrut să rup această relaţie cu el, dar mă ameninţa că se sinucide. Au fost atâtea ameninţări de suicid, încât nu mai credeam în ele, pentru că a doua zi apărea la şcoală. Mă simt vinovată. Ar fi trebuit să dau dovadă de mai multă maturitate. Ar fi trebuit să-mi dau seama că e un copil cu probleme, dar nu am luat în serios\", a declarat profesoara pentru ziarele  „Gorj Domino\" şi \"Gorjeanul\" (vezi video).

Mai multe articole despre:
tânăr procuror medic profesoară legist sinucis