MENIU

Un tânăr de 30 de ani construieşte la Cluj un mic imperiu media

Foto: Voxpublica.ro

Fost ziarist, Liviu Alexa a devenit un „mogulaş”, cum îi place să spună. Are un produs online care se descurcă bine în SATI, dar şi multe planuri legate de offline: tocmai şi-a lansat un săptămânal, iar în planurile sale de viitor figurează o televiziune locală şi un radio.

„Mogulaşul” Alexa s-a lansat în afaceri din 2003. În urmă cu doi ani, el a intrat pe piaţa media – primul pas a fost un site care adună ştirile din Cluj, citynews.ro. „Mi-am construit afacerile oarecum programat. Am început cu o agenţie de branding, apoi am investit în produse media care să fie sprijinte de un sistem de marketing mai puţin convenţional”, dezvăluie Liviu Alexa într-un articol publicat pe Voxpublica.

De obicei, produsele online se nasc lângă cele offline. Alexa a făcut pe dos: şi-a dezvoltat şi întărit afacerea pe Internet şi abia după aceea a lansat un ziar, săptămânalul Mesagerul de Cluj, care nu are prea multe legături cu citynews.ro şi nicio declinare online. Pe viitor, clujeanul visează să-şi deschidă o televiziune şi un post de radio, pentru că… „vreau să închid cercul”, explică Liviu.

Site-uri pentru şase judeţe

Alexa a investit mulţi bani în citynews.ro, care a devenit o reţea de site-uri de ştiri locale (Cluj, Mureş, Bistriţa Năsăud, Sibiu, Maramureş, Alba). Citynews este audiat de SATI şi nu se descurcă deloc rău.

„M-a costat 450 – 500.000 de euro, dar acum, după aproape doi ani, se suţine singur în proporţie de 60%. Avem un tehnică modernă, un sediu central, dar nu ne

Citeşte mai mult pe Voxpublica.