MENIU

Un tânăr a murit electrocutat după ce s-a adăpostit de ploaie lângă un grilaj racordat la curent

Foto: supereva.ro

Un adolescent din judeţul Galaţi a murit electrocutat, duminică seară, după ce, vrând să se adăpostească de ploaie sub copertina unui magazin, s-a sprijinit de grilajul unităţii, fără să ştie că acesta fusese racordat la reţeaua electrică de către patronul plecat în Italia.

Victima, Marian Vasile L., avea 17 ani şi locuia în comuna gălăţeană Pechea. Duminică seară, tânărul a fost suprins de o ploaie torenţială şi a vrut să se adăpostească sub copertina unui magazin. El s-a sprijinit de grilajul metalic al magazinului şi s-a electrocutat.

"Din cercetări a rezultat că, în urmă cu mai mult timp, soţul administratorei, S. Sorin, de 34 ani, din comuna Lepşa, judeţul Vrancea, care este plecat în Italia din luna aprilie 2009, a montat la cele două grilaje ale ferestrelor conductor de curent electric care a fost racordat la reţeaua electrică", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subcomisarul Cristina Tatulici.

Trupul neînsufleţit al băiatului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi, unde va fi efectuată autopsia.

În paralel, poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus efectuarea unei expertize tehnice, care va stabili modul de realizare a instalaţiei şi intensitatea curentului electric care străbătea grilajul metalic de la ferestrele magazinului.

Proprietarul magazinului este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, potrivit Poliţiei.