MENIU

Un student cazat în cămin cheltuieşte, în medie, 1.400 de lei pe lună

Foto: RTV

Un student cazat în cămin cheltuieşte, în medie, 1.400 de lei pe lună, pentru cazare, mâncare, transport, materiale didactice şi alte necesităţi, potrivit unui sondaj realizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Reprezentanţii ANOSR au spus că, de la o universitate la alta, se înregistrează diferenţe semnificative la preţul regiei de cămin şi al utilităţilor oferite. "Dacă în căminele Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca, pentru o cameră cu grup sanitar inclus se plăteşte un preţ de 105 lei, în Universitatea Iaşi, pentru aceleaşi condiţii, preţul poate ajunge la 260 lei pe lună. Preţul unui loc în cămin variază între 50 şi 260 de lei pe lună, în funcţie de condiţiile de cazare (număr de locuri în cameră, locaţia grupului sanitar, conexiune la internet, cablu TV, gradul de renovare). S-a mai observat că există o insuficienţă a sălilor de lectură şi a dotărilor din oficii", se arată în concluziile sondajului realizat de ANOSR. 

O altă problemă semnalată de ANOSR este lipsa cantinelor studenţeşti. "Pe lângă cazare, un student trebuie să aibă asigurat şi un loc unde să mănânce, lucru pe care nu şi-l poate permite tot timpul la un restaurant sau la un fast-food", au spus reprezentanţii studenţilor.

Sondajul "Coşul zilnic - Cât avem, cât ne lipseşte" a fost efectuat în perioada 7- 20 septembrie în 19 universităţi din ţară.

Mai multe articole despre:
sondaj student cazare cămin facultate cantină