MENIU

Un student basarabean i-a salvat programul de guvernare lui Croitoru

Foto: NewsIN

Premierul Lucian Croitoru nu a stat prea mult pe gânduri atunci când a fost vorba să-şi facă programul de guvernare, dezvăluie ediţia online a revistei Capital. A făcut copy-paste din programul Guvernului Boc, l-a mai modificat pe ici pe colo "în părţile esenţiale" - vorba lui Caragiale şi l-a trimis în Parlament pentru lectură. O mână de ajutor i-a dat şi un student basarabean, potrivit capital.ro.

"Într-adevăr, programul are unele elemente în comun cu cel al guvernului anterior, începând cu structura şi cu unele chestiuni care ţin de ministere şi de domeniile de activitate în cauză", a recunoscut economistul Aurel Dochia, care a mai spus că a declinat oferta de a ocupa un loc în guvern "pentru că nu îşi permite să îşi abandoneze proiectele în care este implicat pentru doar două luni". Numele lui Dochia a fost vehiculat drept posibil ministru în Cabinetul Croitoru.

O surpriză la fel de mare apare în dreptul autorului documentului care a fost dat publicităţii. Acesta ar fi potrivit jurnaliştilor de la Capital, Grigoraş Veaceslav, un student basabean, care conform site-ului LinkedIn, este junior economist în cadrul BNR şi, în perioada, 2008-2010, face un masterat la ASE Bucureşti pe Finanţe-Bănci.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BNR, Mugur Şteţ, Veaceslav nu ar fi scris programul de guvernare al lui Croitoru, ci doar ar fi avut un rol tehnic. "Domnul premier a rugat un coleg din BNR să transforme un document word în pdf, iar cum acesta nu a avea programul necesar pentru asta, a apelat la alt coleg cu care a mai lucrat. De asta a rămas autorul acesta, pentru că e ultimul care a salvat documentul", a declarat Şteţ pentru REALITATEA.NET.