MENIU

Un sculptor a realizat o statuie din 100 de scaune, în Times Square

Foto: Realitatea TV

Operele de artă se pot crea din orice, chiar şi din scaune. În celebra piaţă Times Square situată pe nu mai puţin faimosul bulevard Broadway, din New York, a apărut o astfel de sculptură inedită. Ideea le-a aparţinut membrilor organizaţiei Alianţa pentru Times Square.

Totul a pornit de la preocuparea Alianţei pentru Times Square pentru arta stradală.

"Aceste scaune au stimulat imaginaţia oamenilor într-o asemenea măsură încât am dorit să găsim pe cineva creator care să răspundă la această provocare şi să le vină în întâmpinare, creând ceva diferit", a declarat Tim Tompkins, preşedinte Alianţa pentru Times Square .

Cel care a răpuns provocării a fost un artist din Brooklyn, Jason Peters, care are o experienţă de 15 ani în domeniu. Pentru Peters, scaunele reprezintă materia primă de bază pentru operele sale de artă încă din vremea în care era student. Pentru sculptura abstractă din Times Square el a avut nevoie de circa 100 de scaune, pe care le-a asamblat cu benzi de plastic alb.

Opera de artă realizată de Peters i-a suprins în mod plăcut pe privitori.

"Primul meu impuls când am văzut aceste scaune a fost să mă aşez şi să cânt la acordeon. Acum, văd că nu se mai poate, deoarece toate au fost legate. Dar totul e grozav. Îmi place. Are simţul culorii şi totul arată ca un val. Are un stil de California dar reuşeşte să păstreze şi ceva specific stilului din New York", a afirmat un privitor.

Mai multe articole despre:
New York scaune artă Times Square