MENIU

Un român este dansator la Opera de Stat din Berlin

Foto: RTV
Marian e balerin la Opera de stat din capitala Germaniei

Undeva, la periferia capitalei germane, printre casele aliniate nemţeşte se ascunde o biserică ortodoxă românească.De departe, biserica pare o casă obişnuită. Dai mai întâi cu ochii de un afiş al unui film în care joacă Ana Maria Marinca. Te apropii, o troiţă de lemn ridicată în curte, un steag românesc la streaşina casei şi o cruce pe uşa de la intrare o scot în evidenţă. Câţiva români lucrează de zor în curte.

Printre cei care muncesc la ridicarea lăcaşului sfânt se numără şi Marian Lazăr, una dintre poveştile de succes cu români peste hotare. Marian e balerin la Opera de stat din capitala Germaniei. Era într-un turneu cu trupa de balet a operei din Bucureşti la Berlin şi într-o pauză a fugit la Staatsoper să-şi încerce norocul.

Asta s-a întâmplat în urmă cu nouă ani. De atunci a rămas printre germani, pentru că acolo munca lui este apreciată. 

În Germania, comunitatea ortodoxă a bisericii Sf. Mihail şi Gavril din Berlin îi ţine loc de familie. Însă, nu e suficient. De nouă ani, Marian vine în acasă în fiecare vară să-şi vadă familia şi prietenii, însă nu se gândeşte să se mute încă în România, pentru că aici, viitorul de dansator nu este foarte strălucit.

Mai multe articole despre:
Germania români Germania