MENIU

Un român care închiria maşini din Germania pentru a le vinde peste graniţă a fost prins de poliţişti

<descriere>

Un român dat în urmărire internaţională de către autorităţile germane pentru că ar fi păcălit mai multe firme de închirieri de maşini din Germania, luând autoturisme în valoare de peste 100.000 de euro, pe care mai apoi le vindea în afara ţării, a fost prins, joi, în Bucureşti, de poliţiştii români.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, bărbatul în vârstă de 32 de ani era dat în umărire internaţională de autorităţile judiciare germane pentru comiterea infracţiunii de "fraudă comisă în grup, în mod continuat", faptă pedepsită de Codul Penal german cu 10 ani închisoare.

În fapt, bărbatul s-ar fi asociat cu mai multe persoane, alături de care a închiriat, prin fraudă, în aprilie-mai 2009, mai multe maşini de la firme de profil din Munchen sau din alte oraşe din Germania. Românul înşela angajaţii serviciului de închirieri auto făcându-i să creadă că îşi va îndeplini obligaţiile ce îi reveneau în urma încheierii contractelor de închiriere, în special în ceea ce priveşte înapoierea vehiculelor la expirarea perioadei contractuale. În acest fel, bărbatul a luat maşini în valoare de 110.000 de euro, pe care mai apoi le scotea din ţară şi le vindea. 

Urmăritul internaţional a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 ore, urmând ca vineri să fie prezentat Curţii de Apel Bucureşti în vederea confirmării mandatului auropean de arestare emis de Germania.

Bărbatul se află în arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

Mai multe articole despre:
poliţişti Germania maşini fraudă român