MENIU

Un român a fost răpit în Nigeria

Foto: www.black-tides.com

Un român care se afla la bordul unui petrolier a fost răpit miercuri în largul coastei Nigeriei.

Bărbaţi înarmaţi aflaţi la bordul unor ambarcaţiuni rapide au atacat un petrolier care transporta 4.000 de tone de motorină. În timpul atacului, un membru român al echipajului a fost răpit, iar structura vasului a fost grav avariată.

Mişcarea pentru emancipare din Delta Nigerului (MEND), grup insurgent din Nigeria, a declarat că atacul care a vizat miercuri un petrolier şi a dus la răpirea unui român, membru al echipajului, a fost comis de "un grup afiliat" şi este un "mesaj clar adresat companiilor petroliere", relatează AFP.

Trei surse dintr-un serviciu privat de securitate au declarat că petrolierul MT Meredith a fost atacat pe Bonny Fairway Buoy, în largul Deltei Niger, rută folosită în mod frecvent pentru vasele ce transportă petrol.

"Vasul a cerut ajutor, anunţând că motorul şi structura sa de rezistenţă au fost grav avariate", a declarat una dintre surse.

Se crede că petrolierul pornise din Lagos şi se îndrepta spre Port Harcourt.

Forţa militară responsabilă pentru menţinerea securităţii în Delta Nigerului nu a putut fi contactată imediat pentru a comenta.

Marinarul român răpit miercuri este al patrulea cetăţean român luat ostatic în Nigeria în ultimii doi ani, iar autorităţile române se confruntă deja cu al şaselea caz de răpire în decurs de circa patru ani.

Mai multe articole despre:
Nigeria rapire petrolier român