MENIU

Un procuror de la Parchetul Curţii de Apel Craiova coordonează ancheta în cazul trenului deraiat

Foto: RTV

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova coordonează ancheta pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul feroviar din localitatea doljeană Cârcea, unde au deraiat opt vagoane şi locomotiva unui tren accelerat care circula pe ruta Timişoara-Bucureşti.

"Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a preluat cercetările, s-a întocmit o cauză de urmărire penală, nu excludem nici una din variantele prezentate, chiar şi cea prin care se susţine că tragedia s-a produs prin demontarea şinelor. Se cercetează cauza sub aspectul încălcării articolului 272 cod Penal şi 276, de catastrofă cale ferată", a declarat Elisabeta Drăguţ, prim-procuror al Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

"Vă subliniez că nu exludem nici o ipoteză, facem cercetări, procurorul nu a revenit de la locul accidentului şi nu vă putem da amănunte. Când se va întoarce, vom pune cap la cap informaţiile şi vom face un plan de măsuri", a subliniat Elisabeta Drăguţ.

În noaptea de 20 spre 21 septembrie, la ora 2.29, locomotiva şi opt vagoane din compunerea trenului Accelerat 1692, care circula pe relaţia Timişoara  Nord - Bucureşti Nord, au deraiat între staţiile Banu Mărăcine - Malu Mare, la circa zece kilometri de Craiova. În urma incidentului, 15 persoane au ajuns la spital, însă niciuna nu a necesitat internare, toţi având leziuni uşoare.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat la faţa locului că, din primele cercetări, se poate vorbi despre un posibil act criminal.

Mai multe articole despre:
tren Craiova deraiere cale ferată