MENIU

Un primar din Suceava a fost acuzat că îndemna oamenii să voteze cu un anumit candidat

Primarul a fost evacuat de poliţie din secţia de votare.

Primar evacuat de poliţie din secţia de votare. S-a întâmplat în incinta primăriei din comuna suceveană Hârtop, unde oamenii legii au fost nevoiţi să intervină pentru ca edilul să părăsească secţia. Totul a început după ce mai mulţi observatori au reclamat că primarul le sugera cetăţenilor cu cine să voteze. Biroul primarului din comună a fost sigilat, iar acestuia nu i-a mai fost permisă intrarea în primărie.

Deşi a fost evacuat, după intervenţia poliţiştilor, primarul a continuat să stea în apropierea secţiei de votare organizată în sediul primăriei din Hârtop.

Într-o altă localitate suceveană, la Preuteşti, primarul i-a agresat verbal pe observatori şi i-a ameninţat că le sparge maşinile pentru că nu îl lasă să stea în secţia de votare.

Până la urmă, primarul s-a retras într-un bar aflat la mai puţin de 50 de metri de secţia de votare, încălcând astfel legea. Când a sosit poliţia, primarul a dispărut şi nu a mai putut fi sancţionat.

A fost amendat însă patronul localului care vindea băuturi în ziua alegerilor. Intervenţia poliţiei a provocat nemulţumirea clienţilor aflaţi în bar.

Mai multe articole despre:
poliţie candidat primar vot acuzat bar