MENIU

Un portret al fiicei lui Pablo Picasso, estimat la 16 milioane de lire, va fi scos la licitaţie pe 5 mai

Foto: NewsIN

Un portret al fiicei lui Pablo Picasso, Maya, estimat la 16 milioane de lire, va fi scos la licitaţie, pe 5 mai, de casa Sotheby's, informează cotidianul britanic The Telegraph.

Tabloul "La Fille de l'artiste a deux ans et demi avec un bateau", pictat în 1938 de Picasso, o arată, potrivit titlului, pe fiica pictorului, la vârsta de doi ani şi jumătate, ţinând în mână o jucărie în formă de vapor. Maya a fost fiica lui Picasso şi a amantei sale, Marie-Thérèse Walter.

Istoricul de artă Werner Spies a descris portretul ca fiind cel mai impresionant tablou al lui Picasso. 

La fel ca numeroase alte portrete ale membrilor familiei lui Picasso, tabloul a rămas în colecţia personală a pictorului pentru 35 de ani, până cu puţin timp înainte de decesul său, în 1973. Începând din 1980, pictura a făcut parte dintr-o colecţie privată şi nu a fost niciodată scoasă la licitaţie. 

"Portretul reflectă marea bucurie pe care Maya o aducea vieţii artistului, chiar înainte de al Doilea Război Mondial", a declarat Emmanuel Di-Donna, preşedintele secţiei de artă impresionistă şi modernă a Sotheby's. 

O a doua lucrare a lui Picasso, care va fi scoasă la licitaţie tot pe 5 mai, este "Natură Moartă", estimată la 48 milioane lire. 

Cu acelaşi prilej vor fi scoase la licitaţie pictura "Le Chat", a lui Alberto Giacometti, care nu a mai fost scoasă la licitaţie de 34 de ani, şi un grupaj rar de lucrări ale Tamarei de Lempicka, din colecţia designerului german Wolfgang Joop. 

Mai multe articole despre:
licitaţie tablou Pablo Picasso