MENIU

Un poliţist din Nădlac a fost împuşcat de un bărbat dat în urmărire generală

Foto. publicradio.org

Un agent de poliţie din oraşul arădean Nădlac a fost împuşcat în abdomen de un bărbat dat în urmărire generală pentru furt, iar omul legii a fost internat în stare gravă la spital.

Conform celor precizate de inspector principal Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, poliţistul a fost împuşcat în momentul în care i-a cerut bărbatului dat în urmărire generală să se legitimeze.

"Poliţiştii din Nădlac aveau informaţii că bărbatul s-ar ascunde într-o casă parohială nelocuită din oraş. Doi agenţi de la Serviciul de Ordine Publică, însoţiţi de doi poliţişti comunitari au plecat spre casă, unde au găsit un binoclu şi o cutie cu mănuşi chirurgicale, precum şi alte obiecte despre care s-a presupus că ar aparţine persoanei urmărite. Poliţiştii au stat la pândă, iar în momentul în care bărbatul a apărut, unul dintre agenţi i-a cerut să se legitimeze. În acel moment, urmăritul general a scos un pistol şi a tras în direcţia poliţistului, rănindu-l grav în abdomen", a declarat inspector Camelia Tuduce.

Agresorul a fost reţinut de colegul poliţistului împuşcat şi dus la secţia de poliţie din Nădlac, iar agentul rănit a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Arad, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. "Pacientul a ajuns la spital în stare de şoc cu o plagă împuşcată. S-a intervenit chirurgical, iar bărbatul este, în acest moment, în stare stabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad, Monica Puticiu.

Agentul împuşcat are 29 de ani şi este considerat a fi unul dintre cei mai buni poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad.

Conform anchetatorilor, cel care a tras asupra poliţiştului este un bărbat de 31 ani, recidivist şi care era dat în urmărire generală, din 2008, pentru furturi comise încă din 2005. Acesta a mai fost cercetat şi pentru alte infracţiuni, iar poliţiştii au informaţii că ar fi plecat o perioadă din ţară, cel mai probabil în Slovacia. Arma pe care a folosit-o este un revolver de calibru 9 milimetri, care era încărcat cu opt gloanţe. Bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor, fiind audiat de procurori.

Mai multe articole despre:
Arad poliţist împuşcat Nădlac urmărit general