MENIU

Un poliţist de frontieră din Timiş a fost găsit împuşcat, în stradă

Foto: http://dvice.com/pics/Walther-NightHawk-air-pistol.jpg
Poliţistul a murit în drum spre spitalul din Timişoara.

Un poliţist de frontieră aflat în timpul serviciului la unitatea din Sânnicolau Mare a fost găsit împuşcat, vineri noapte. Acesta a fost descoperit de un trecător în apropiere de unitatea unde lucra şi a sunat la 112.

Poliţistul a murit în drum spre spitalul din Timişoara. Se pare că moartea poliţistului a fost cauzată de o singură împuşcătură în zona pieptului.

La câteva ore după incident, oamenii legii au găsit pistolul şi încărcătorul gol al poliţistului aruncat la câteva străzi depărtare de locul unde a fost găsit împuşcat.

Oamenii legii bănuiesc că poliţistul s-a bătut. În apropiere de locul unde a fost găsit corpul poliţistului au fost găsiţi epoleţii şi bastonul. A fost găsită şi o plasă suspectă şi un casetofon auto care s-a stabilit că nu aparţinea victimei. Pistolul Carpaţi de calibrul 7,62 mm a fost găsit la câteva străzi distanţă de victimă.

La faţa locului s-au deplasat 150 de poliţişti de frontieră, jandarmi şi procurori. Oamenii încearcă să stabilească cum a ajuns poliţistul de la postul său pe strada din Sânnicolau Mare, unde a fost împuşcat. La Sânnicolau Mare a ajuns şi chestorul Dan Fătuloiu, şeful Poliţiei Române.

Se pare că poliţistul era pe urma unei bande de hoţi de maşini. Persoanele care l-au descoperit în agonie spun că l-au auzit strigând că cineva încearcă să-i fure pistolul.

Anchetatorii trebuie să stabilească dacă a fost împuşcat cu propria armă sau cu alt pistol.

"Am dispus primele măsuri. Filtre maşinile care ies din localitate să legitimeze. Persoanele suspecte. Si după aia urmează să confruntăm", a declarat Gheorghe Horodincă, şef Poliţie Sânnicolau Mare.

"Asupra lui nu a fost găsit armamentul din dotare. Si deocamdată cercetările sunt efectuate de către colegii de la Poliţia Judeţului Timiş sub coordonarea procurorului. Paralel vom demara o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs acest tragic incident", a declarat Ciprian Gaic, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Poliţistul, în vârstă de 38 de ani, era de serviciu vineri noaptea, dar plecase din unitate cu maşina personală. Colegii spun că nu ştiu ca acesta să fi avut conflicte cu cineva şi că nu avea un temperament impulsiv.

Poliţiştii din Timiş oferă recompensă pentru orice informaţie care poate conduce la cel sau cei ce l-au împuşcat, vineri noaptea, pe Tiberiu Sârbu, agent de poliţie de frontieră. Potrivit oficialilor, agentul, care avea 38 de ani, va fi avansat post-mortem la gradul de sublocotenent.

Cinci persoane au fost reţinute şi una este căutată de anchetatori. Conform Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş, agentul de poliţie Tiberiu Sârbu, de 38 de ani, a fost găsit împuşcat de un localnic, care a chemat imediat ambulanţa.

În urmă cu 8 ani, tot în judeţul Timiş, un poliţist a fost ucis, iar cazul n-a fost rezolvat nici acum. Dosarul Saşa Disici a făcut valuri la vremea respectivă, dar în urmă a rămas doar un bust al poliţistului.

Pe seama uciderii lui Disici au circulat nenumărate variante, în care ar fi fost implicaţi poliţisti, membri ai lumii interlope, sume mari de bani şi droguri.