MENIU

Un pensionar din Mehedinţi a murit ars de viu după ce dat foc la vegetaţia uscată dintr-o vie

Foto: NewsIn

Un bătrân din satul Negoieşti, judeţul Mehedinţi, şi-a pierdut viaţa într-un incendiu, în timp ce încerca să cureţe o vie de vegetaţia uscată. Trupul lui a fost găsit a doua zi de un consătean care a alertat poliţia.

"B. Pantelie, din satul Negoieşti, a sesizat, prin apelul de urgenţă 112, faptul că l-a găsit pe consăteanul său B. Ion, de 70 ani, decedat într-o vie de la marginea satului. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor efectuate că decedatul a plecat de la locuinţă pentru a-şi curăţa via, ocazie cu care a aprins vegetaţia uscată şi, din cauza condiţiilor atmosferice, focul s-a extins, iar acesta în încercarea de a-l stinge a fost cuprins de flăcări şi a decedat", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspectorul Nicolae Lohon.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Drobeta Turnu Severin, au fost întocmite acte premergătoare, urmând a se propune măsurile legale de către Parchet.

Pompierii mehedinţeni s-au confruntat cu un număr foarte mare de incendii în mediul rural, provocate de persoane care igienizează terenurile agricole prin incendierea vegetaţiei uscate. Astfel, peste 100 de hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş au fost mistuite de flăcări în mai multe localităţi de pe raza judeţului Mehedinţi: Orşova, Vânju Mare, Cireşu, Strehaia, Brezniţa Ocol.

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu Mehedinţi vegetaţie