MENIU

Un nou detaşament de militari americani va sosi în baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Foto: gandul.info

Un nou detaşament, format din 25 de militari americani, va sosi, în acest sfârşit de săptămână, în baza militară de la Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa.

Batalionul Naval de Construcţii 11, supranumit "Unsprezecele norocos", îi va înlocui pe militarii americani aflaţi în prezent în bază, care în ultimele şase luni au fost dislocaţi în judeţul Constanţa, în cadrul Forţei Operaţionale Intrunite de Est.

"Batalionul Mobil Naval de Construcţii 11 este cel mai recent dintre cele opt batalioane active ale Seabees, pregătit, ca şi precedentele, pentru intervenţii  în caz de dezastre, dar şi pentru acţiuni de asistenţă umanitară. Detaşamentul, care trebuie să sosească la sfârşitul acestei săptămâni, se compune din 25 de militari şi va fi staţionat în România pentru următoarele şase luni", se arată într-un comunicat de presă al biroului de relaţii publice al Forţei Operaţionale Întrunită de Est.

Militarii americani vor continua programul de asistenţă civică în judeţele Tulcea şi Constanţa, care va include renovarea unui dispensar medical din Maliuc şi a unui centru de plasament din Tulcea, precum şi reabilitarea a două grădiniţe din Corbu şi Săcele.

"Detaşamentele dislocate la M. Kogălniceanu continuă, în acelaşi timp, şi rolul de ambasadori ai forţelor Statelor Unite pentru a consolida relaţiile cu naţiunile-gazdă", se mai arată în comunicatul de presă.

Detaşamentul de constructori militari ai forţelor navale ale SUA  îşi propune să menţină o prezenţă continuă, pe bază de rotaţie, a batalioanelor lor în Romania şi Bulgaria, pentru a optimiza bazele militare din zonă.