MENIU

Un ministru italian spune că Racz ar trebui eliberat, dacă nu sunt probe

Foto: RTV

Cazul celor doi români acuzaţi de violarea unei adolescente de 14 ani, la Roma, a intrat şi în vizorul ministrului italian al Apărării. Acesta a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Corriere della Sera, că unul dintre suspecţi ar trebui eliberat, dacă nu există dovezi clare împotriva lui.

În Italia, polemica îl vizează pe Karol Racz, unul dintre cei doi români acuzaţi de violul din noaptea de 14 spre 15 februarie.

Două teste ADN au arătat că nu el a fost făptaşul, pentru că probele nu se potrivesc cu cele prelevate de la victimă. Racz a fost arestat pe baza mărturiei lui Alexandru Loyos, celălalt suspect în acest caz.

Ministrul italian al Apărării spune că acest lucru nu este o probă suficientă pentru a ţine o persoană în închisoare. Totuşi, bărbatul nu a fost eliberat pentru că poliţiştii italieni suspectează că a violat o altă femeie, în luna ianuarie.

Şi presa din Italia dezbate polemica celor doi români arestaţi, dar pe care probele ADN îi discriminează. Corriere della Sera a realizat chiar un sondaj. La întrebarea dacă românii ar trebui eliberaţi, aproape 42% au fost de acord cu eliberarea acestora.

Nu este primul caz de acest gen. Doi fraţi români, arestaţi în septembrie 2007, la Torino, sub acuzaţia de viol şi jaf, au fost ţinuti în închisoare pe nedrept timp de trei luni. Şi în acel caz, testele ADN au demonstrat că erau nevinovaţi.

Anul acesta, Curtea de Apel din Torino a decis ca românii să fie despăgubiţi cu 45.000 de euro.

Mai multe articole despre:
Italia viol suspecţi Karol Racz