MENIU

Un maior a murit într-o explozie la un laborator militar din Bucureşti

FOTO: salutbucuresti.ro

O explozie s-a produs luni, în jurul orei 11, într-unul din laboratoarele Centrului de cercetare ştiinţifică pentru apărare NBC şi ecologie din Bucureşti. Un maior, şef de secţie, a murit, iar alte două persoane au fost rănite uşor.

Maiorul Octavian-Viorel Mihai, rănit luni în urma unei explozii într-unul din laboratoarele Centrului de cercetare ştiinţifică pentru apărare din Bucureşti, a ajuns mort la spitalul de urgenţă Bagdasar-Arseni, din cauza leziunilor multiple şi hemoragiilor masive, potrivit medicilor.

Aflat în stare deosebit de gravă, cu numeroase leziuni, printre care cea mai importantă şi cea care a cauzat moartea fiind leziunea la artera femurală, dar şi arsuri de gradul 2-3, pacientul nu a mai putut fi resuscitat. 

Maiorului Inginer Octavian-Viorel Mihai i s-a acordat primul ajutor de către medicul unităţii şi a fost transportat de urgenţă la cel mai apropiat spital pentru asistenţă medicală specializată, dar a decedat pe drumul spre spital.

Ofiţerul avea 37 de ani şi era angajat al centrului din anul 2004. Îndeplinea funcţia de şef secţie Fumizare-Mascare-Mijloace Explozive şi Incendiare şi avea calitatea de a efectua operaţiuni cu pulberi şi explozivi.

Maiorul Mihai a absolvit Academia Tehnică Militară în 1993, specializarea explozivi, pulberi şi combustibili speciali. În cadrul Agenţiei de cercetare pentru tehnică şi tehnologii militare, care subordonează acest centru, nu s-au mai petrecut de-a lungul timpului astfel de incidente.

În urma exploziei de luni, de la unul din laboratoarele Centrului de cercetare ştiinţifică pentru apărare Nuclearo-Bacteorologico-Chimică şi ecologie din Bucureşti, au fost rănite încă două persoane, una dintre ele are leziuni oftalmologice uşoare, iar celeilalte i-a fost afectat auzul, spun medicii.

"La Spitalul de Urgenţe Oftalmologice a ajuns o persoană afectată foarte puţin de explozie. Din câte am înţeles, doamna îi adusese maiorului (care a decedat) un amestec pirotehnic şi a plecat imediat, după cum îi indicau regulile laboratorului respectiv. Persoana se afla la câţiva metri de locul exploziei, altfel ar fi avut aceeaşi soartă ca şeful ei. Pacienta are o stare medicală bună şi stabilă, are mici plăgi oculare şi este şocată", a declarat, pentru NewsIn, directorul spitalului, dr. Monica Pop.

Potrivit dr. Monica Pop, explozia a afectat şi o a treia persoană, care suferă leziuni auditive. Numele pacienţilor nu pot fi dezvăluite. 

Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusă de şeful de stat major al unităţii.

Mai multe articole despre:
explozie NBC MAP