MENIU

Un indonezian din Jakarta seamănă leit cu Barack Obama

Foto: RTV

Un indonezian care seamănă leit cu viitorul lider de la Casa Albă a devenit peste noapte subiect de interes pentru presă. A fost invitat la câteva posturi de televiziune din Jakarta şi face reclamă acum pentru diverse produse.

Interesul pentru Barack Obama este foarte mare în Indonezia, mai ales că viitorul şef al administraţiei americane a trăit 4 ani la Jakarta, în perioada în care mama lui era căsătorită cu un indonezian de religie musulmană.

Astfel că Ilham Anas, un tânăr din Jakarta, este oprit deseori pe stradă de oameni care vor să stea de vorbă cu el sau chiar să se fotografieze.

"Când a câştigat Obama alegerile din Statele Unite, colegii de serviciu au vrut să facă o glumă - m-au pus să mă îmbrac cu costum şi cu cravată, apoi mi-au făcut poze, pe care le-au pus pe internet."

Fotografiile au avut mare succes şi în curând televiziunile şi agenţiile de publicitate au început să-l sune pe indonezian. Ilham a apărut deja pe micile ecrane într-un clip publicitar pentru un medicament, clip în care a jucat chiar rolul lui Barack Obama.

Ilham are şi un mesaj pentru viitorul preşedinte american.

"Dacă aş avea ocazia să-l întâlnesc pe Obama, i-aş spune să adopte o poziţie mai fermă în cazul conflictului din Palestina."

Colegii lui Ilham nu se aşteptau ca pozele făcute de ei dintr-o glumă să aibă un astfel de succes. Cu toate acestea, nu sunt invidioşi şi îl ajută de fiecare dată când reclamele sau apariţiile la televiziune îi încurcă programul de la serviciu.
Mai multe articole despre:
Indonezia Barack Obama sosie