MENIU

Un împingător sub pavilion ucrainean a eşuat pe Dunăre, într-un banc de nisip

Foto: gandul.info

Împingătorul "Novo Sibirsk", sub pavilion ucrainean, care are în componenţă opt barje, a eşuat pe Dunăre, joi dimineaţă, într-un banc de nisip, în dreptul localităţii mehedinţene Salcia.

Incidentul s-a produs în jurul orei 5.00, pe direcţia kilometrului fluvial 820+500, cel mai probabil din cauza unei greşeli de pilotaj. Împingătorul venea dinspre Ismail şi se îndrepta spre Smederevo (Serbia), fiind încărcat cu pirită şi cărbune.

Şeful Biroului Siguranţei Navigaţiei din cadrul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu, a declarat că activitatea şenalului navigabil nu este afectată. "Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii acestui incident. Este posibil ca împingătorul să fi eşuat din cauza unei greşeli de pilotaj", a precizat Marinică Genovu.

Echipajul de pe împingător va încerca să scoată nava din bancul de nisip cu ajutorul navelor care vor tranzita zona.

Sectorul de Dunăre din judeţul Mehedinţi, între kilometrii fluviali 820 - 824, a ridicat de multe ori probleme marinarilor, în special celor mai puţin experimentaţi. Astfel de incidente se petrec de regulă în timpul verii, când apele Dunării sunt scăzute şi se formează numeroase praguri de nisip.