MENIU

Un imens cub de gheaţă, expus în parcul Colţea, atrage atenţia asupra încălzirii globale

Foto: natgeo.ro

Un cub de gheaţă cu latura de un metru va fi expus de National Geographic în parcul Colţea, în perioada februarie-martie, pentru a atrage atenţia asupra pericolului încălzirii globale, informează organizatorii.

Cubul de gheaţă este expus sub un chenar galben al National Geographic, înalt de cinci metri. În interiorul cubului se află îngheţat o simulare a unui lingou de aur în valoare de 10.000 de euro, bani pe care îi va câştiga persoana care va estima cât mai exact timpul în care se va topi complet cubul şi va trimite prognosticul prin SMS, în cadrul unui concurs.

Lângă cub vor fi plasate o cameră web şi o mini-staţie meteo, astfel încât pe site-ul revistei National Geographic vor putea fi urmărite imagini live din parcul Colţea şi prognoza meteo zilnică.

National Geographic Society face eforturi mari pe plan internaţional, printr-o serie de programe de conservare, să protejeze resursele biologice, culturale şi istorice ale Pământului sub sloganul "Să avem grijă de planetă!".

Proiectul "Cubul de gheaţă National Geographic", care a fost lansat luni, este derulat de Primăria sectorului 3 în parteneriat cu National Geographic şi este susţinut de echipa de la Harta Verde a Bucureştiului.