MENIU

Un ieşean certăreţ a vrut să-şi arunce blocul în aer din cauza neînţelegerilor cu vecinii

Foto: aquaventure.ro

Un ieşean de 35 ani a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola, după ce a încercat să arunce în aer blocul în care locuieşte, pe fondul unei stări conflictuale cu vecinii, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Potrivit poliţiştilor, ieşeanul, aflat în stare de ebrietate, a deschis robinetul buteliei de gaz din apartamentul său, a demontat furtunul de racordare şi a părăsit locuinţa. Poliţiştii au fost alertaţi de un locatar al blocului care a simţit mirosul puternic de gaz. O patrulă de ordine publică, sosită la locul incidentului, a identificat sursa emanaţiei de gaz şi l-a depistat pe ieşean la circa 200 metri de imobil, unde acesta aştepta să se producă explozia.

"Deoarece era violent, (bărbatul, n.r.) a fost încătuşat şi i s-au luat cheile de la uşa apartamentului, cu ajutorul cărora poliţiştii, pompierii şi reprezentanţii E.ON Gaz, au pătruns în interior şi au închis robinetul de la butelie", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, subinspector Virginia Pralea.

Aceasta a adăugat că ieşeanul, care locuia fără forme legale, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie "Socola", deoarece a pus în pericol viaţa locatarilor. Ieşeanul va fi cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de distrugere.
Mai multe articole despre:
explozie incendiu poliţie Iaşi imobil ebrietate