MENIU

Un ieşean a fost înregistrat ca mort în evidenţele CJAS Iaşi

foto: RTV
Iulian Mihalache a aflat că este decedat în luna mai, de la medicul de familie

A fost mort cinci luni. Mort fiind, şi-a plătit asigurările de sănătate, a rămas fără permis de conducere şi a plecat în străinătate, în vacanţă. Vorbim despre un ieşean care era înregistrat în evidenţele Casei judeţene de Asigurări de Sănătate ca decedat încă din luna mai. Abia în septembrie eroarea a fost corectată, cu un simplu click. Şi omul a înviat, brusc.

În mai, ieşeanul Iulian Mihalache a mers la medicul de familie, pentru că avea nevoie de o adeverinţă. Aşa a aflat că ar fi... decedat. I-a demonstrat medicului că este cât se poate de viu şi a crezut că a rezolvat problema. În urmă cu câteva zile, a mers din nou la cabinet şi, surpriză!, era tot mort. Aşa a ajuns la casa Judeţeană de asigurări de Sănătate.

"La CAS, după a cincea persoană, cred că responsabilul cu partea informatică a lucrurilor mi-a zis că într-adevăr figurez ca persoană decedată şi cu un simplu click m-a transformat în persoană vie", povesteşte Iulian Mihalache, mortul viu.

Odată înviat, ieşeanul a vrut să afle cum a ajuns în situaţia de a fi declarat mort. De la CJAS a fost trimis la Evidenţa Populaţiei.

"Am avut curiozitatea, şi am pierdut în acelaşi timp o zi, am mers la starea civilă şi la evidenţa populaţiei. Mi-au confirmat că sunt viu", mai spune Iulian Mihalache. 

Pentru o persoană decedată, Iulian Mihalache a fost foarte activ în perioada mai - septembrie. Şi-a plătit dările către stat - inclusiv asigurările de sănătate - atât ca angajat, cât şi ca patron. A rămas pentru o lună fără carnet de şofer şi apoi a plecat în în străinătate, motiv pentru care a încheiat o asigurare de viaţă.