MENIU

Un hacker român a spart site-ul Kaspersky

Foto: deviantart.com

Atacatorul a obţinut acces la sute de detalii referitoare la clienţii companiei de securitate informatică. Kaspersky a eliminat pericolul în 30 de minute.

Atacul s-a produs pe 7 februarie, când hacker-ul a reuşit să acceseze informaţiile personale (conturi de utilizatori şi coduri de acces) ale câtorva sute de clienţi Kaspersky.

Ţinta atacului a fost site-ul american al companiei de securitate, hackerul reuşind să profite de o vulnerabilitate în serverul SQL.

“Este un român, însă deocamdată nu putem informa dacă am încercat sau nu să îi dăm de urmă. Bănuiesc că vom avea o acţiune în această direcţie”, declară pentru cotidianul.ro Teodor Cimpoeşu, director general Kaspersky România.

“Site-ul a fost doar vulnerabil pentru o scurtă perioadă de timp şi de îndată ce am descoperit vulnerabilitatea ne-a luat 30 de minute să o remediem.

Vulnerabilitatea nu a fost critică şi nici un fel de date de pe site nu au fost compromise”, dau asigurări reprezentanţii Kaspersky, care infirmă totodată, într-un comunicat oficial, informaţiile potrivit cărora atacatorul ar fi reuşit să obţină date vitale.

Pe blogul oficial Kaspersky  sunt oferite mai multe detalii despre originea atacului: “Au existat mai mulţi atacatori cu adrese IP provenite de la Internet service provideri din România. După săvârşirea atacurilor, hackerii au decis să facă dovada «codului etic», trimiţând un e-mail către Kaspersky. Ne-au oferit exact o oră să răspundem, după care au postat totul pe blogul lor  fără să aştepte un răspuns din partea noastră. Suntem norocoşi că atacatorii şi-au dorit mai degrabă faima decât să ne facă rău”.
Mai multe articole despre:
site atac hacker Kaspersky