MENIU

Un fotoreporter de la Prosport de Transilvania a câştigat ediţia 2009 a concursului de fotografie sportivă \"Ioan Lespuc\"

Fotografia câştigătoare a lui Dan Tăuţan
Fotografia realizată de Dan Tăuţan
Fotografia realizată de Relu Plesciuc
Fotografia realizată de Melinda Nagy

Un portar dezamăgit şi plin de noroi, iată subiectul fotografiei anului la Cluj. Instantaneul realizat de Dan Tăuţan, de la Prosport de Transilvania, a fost recompensat cu marele premiu la concursul de fotografie sportivă \"Ioan Lespuc\".

La concurs s-au înscris 16 fotoreporteri clujeni, amatori şi profesionişti. Cele 64 de fotografii acceptate au fost jurizate de Ioana Cosma, redactor şef al televiziunii Sport.ro, Bogdan Cosmescu, comentator sportiv Antena1 şi GspTV, Cristian Marin, producător general Realitatea TV, lector univ. dr. Eugen Moritz, de la departamentul foto-video al Universităţii de Artă şi Design Cluj şi Gelu Radu, jurnalist, câştigător al primei ediţii a concursului.

Câştigătoare a fost desemnată o fotografie realizată de Dan Tăuţan, de la Prosport de Transilvania, care a strâns 46 de puncte. În top 5 se mai află fotografii de Relu Plesciuc (24 de puncte), Melinda Nagy (21 p), Aida Ilie (20 p) şi ing. Adam Langviser (18 p).

 

 

Tăuţan a fost premiat luni seara, în cadrul Galei sportului clujean, organizată de Direcţia Judeţeană de Sport, la Hotel Stadion, alături de cei mai importanţi performeri ai judeţului. Organizatorii au anunţat că cele mai reuşite fotografii înscrise în concurs vor fi expuse în luna ianuarie, în holul Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

Competiţia este închinată memoriei lui Ioan Lespuc, un apreciat fotoreporter clujean, trecut în nefiinţă în anul 2005. Lespuc a publicat fotografii în ziare locale şi naţionale, printre care Făclia, Gazeta Sporturilor, Mesagerul Transilvan sau Ziarul de Cluj, între anii 1974 şi 2000.

Mai multe articole despre:
Cluj premii fotoreporter fotografie