MENIU

Un elev al liceului nr. 12 din Bucureşti a fost tăiat cu o sabie pe faţă, chiar în sala de clasă

Foto: eurostar.ro
Un licean din Bucureşti a fost atacat cu o sabie în sala de clasă
Dan Nica a susţinut o conferinţă de presă privind violenţa din şcoli

Un elev al liceului nr. 12 din Bucureşti a fost tăiat pe faţă cu o sabie în sala de clasă. Elevul a fost agresat de doi indivizi din afara şcolii, după o ceartă care a avut loc în timpul pauzei. Doi elevi ai Liceului nr.12 au fost exmatriculaţi în urma incidentului.

Incidentul a avut loc la ora 14.45. Totul a pornit de la o ceartă ce a avut loc în pauză între doi elevi ai liceului şi alţi doi tineri din afara şcolii.  După terminarea pauzei elevii s-au întors în clasă, însă au fost urmăriţi de ceilalţi tineri, de această dată, înarmaţi cu o sabie. Cei doi indivizi au intrat peste elevi în clasă, în timpul orei de religie, şi i-au atacat. Unul dintre elevi a fost rănit, el fiind tăiat la bărbie cu sabia.

''Agresiunea s-a produs cu o armă albă, o sabie cu lama de aproximativ 50 de centimetri. Agresorii au intrat peste elevi în clasă în timpul orei de religie'', a precizat Marius Militaru, purtător de cuvânt Jandarmerie. 

Elevul rănit se află în afara oricărui pericol şi nu a fost transportat la spital. El a fost tratat la cabinetul medical al liceului.

Se pare că agresorii au intrat nestingheriţi în şcoală, fără a fi împiedicaţi de serviciul de pază. Şcoala era totuşi dotată cu un sistem de supraveghere video, astfel că tineri au fost deja identificaţi.

Până în prezent, trei persoane au fost audiate de poliţiştii Secţia 4 din Capitală, în legătură cu incidentul petrecut la Liceul Industrial nr. 12. Poliţiştii au stabilit deja că două dintre cele trei persoane audiate au participat la agresiune şi fac verificări pentru a stabili dacă şi cea de-a treia persoană a fost implicată în incident.

Ministrul interimar al Internelor, Dan Nica, a susţinut astăzi o conferinţă de presă pe marginea incidentului de miercuri din Bucureşti unde un copil a fost tăiat pe faţă cu o sabie în sala de clasă. "Le-am cerut (Poliţiei Capitalei) ca ceea ce înseamnă prezenţa în preajma şcolilor şi luarea măsurilor necesare a ceea ce înseamnă cosumul şi traficul de droguri, violenţa organizaţă, necesită o intervenţie fermă".

Totodată, anchetatorii spun că este posibil să existe chiar şi un al patrulea agresor în acest caz, dar încă fac verificări pentru a dovedi dacă este real sau nu.

Doi agenţi ai firmei care asigurau paza la Liceul Industrial nr. 12 au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei, iar activitatea respectivei societăţi va fi verificată astăzi, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. 

 

Mai multe articole despre:
Bucureşti elev liceu sabie înjunghiere