MENIU

Un e-mail semnat de David Miliband solicită date bancare, pentru furnizarea de ajutoare anticriză

Foto: rumormillnews.com

Ministerul de Externe britanic a avertizat luni că circulă pe internet un e-mail fals potrivit căruia şeful diplomaţiei britanice, David Miliband, le oferă bani victimelor crizei economice, transmite AFP.

E-mailul, intitulat "Asistenţă pentru diminuarea efectelor crizei economice mondiale", îi invită pe destinatari să furnizeze coordonatele lor bancare pentru a primi bani de la Fondul Programului de Asistenţă pentru Recesiune, o instituţie fictivă.

"Acest email este o escrocherie. (...) Vă sfătuim să nu transmiteţi niciodată informaţii personale dacă nu sunteţi sigur de legitimitatea mesajului", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Şi ministrul Justiţiei, Jack Straw, a fost vizat în februarie de o fraudă similară, care s-a dovedit a fi opera unor escroci din Nigeria. Potrivit e-mailului, care a fost expediat mai multor sute de contacte ale lui Straw, acesta îşi pierduse portofelul în timpul unei misiuni umanitare în Africa şi avea nevoie urgentă de 3.000 de dolari (2.225 de euro) pentru a se întoarce acasă.