MENIU

Un drum din centrul Capitalei a fost spart de un bucureştean care spune că l-a câştigat în instanţă

Foto: Realitatea TV
Un bucureştean a spart o porţiune de drum public pentru că trecea pe proprietatea sa

Un bucureştean a spart o porţiune de drum public pentru că trecea pe proprietatea sa. Strada se află chiar în centrul Capitalei şi este amplasată deasupra pasajului Mărăşeşti. Drumul a fost câştigat în instanţă de un bucureştean. Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este irevocabilă. Proprietarul terenului a spart asfaltul cu un buldozer.

Procesul de retrocedare a terenului a durat câţiva ani. După ce Tribunalul Bucureşti i-a dat dreptate, Răzvan Bănceanu a anunţat Primăria Capitalei.

"Din noiembrie până în mai 2009 s-au făcut memorii, s-au făcut notificări către primăria condusă de domnul Oprescu pentru a soluţiona această situaţie litigioasă. Să-şi ridice investiţia, să facă o ofertă de cumpărare, orice, inclusiv donaţie am avut în vedere", a precizat Răzvan Ştefan Bănceanu, proprietar teren.

Amplasarea terenului în zona de protecţie a pasajului Mărăşeşti a făcut ca preţul acestuia să fie stabilit de experţi sub preţul pieţei. "Ofertele care au fost făcute proprietarilor, erau de 500-600 de euro pe metru pătrat. Proprietarii nu au acceptat această sumă, motiv pentru care au acţionat în instanţă", a precizat Ion Dedu, Director Direcţia Transporturi PMB.

Instanţa a dat dreptate proprietarului. Sentinţa Curţii de Casaţie şi Justiţie este irevocabilă. Reprezentanţii Primăriei consideră că măsura luată loveşte în bucureşteni.