MENIU

Un deputat britanic a folosit bani publici ca să amenajeze un iaz pentru raţe

Foto: RTV

Scandalul decontărilor nejustificate făcute de parlamentarii britanici s-a mai îmbogăţit cu un caz. Presa de pe malurile Tamisei dezvăluie cum un deputat conservator a folosit peste 30.000 de lire sterline din fondurile publice pentru lucrări de grădinărit, dar şi pentru amenajarea unei mici insule destinată raţelor.

Sir Peter Viggers, membru al comisiei parlamentare pentru Finanţe, a cheltuit peste 30.000 de lire sterline în trei ani pentru întreţinerea grădinii aflate pe proprietatea sa din Hampshire. 1.645 de lire sterline au fost folosite pentru construirea în iazul din grădină a unei structuri flotante pentru raţe.

În urma acestor dezvăluiri, deputatul a fost obligat de conducerea partidului său să înapoieze peste 10.000 de lire sterline şi să nu mai candideze la următoarele alegeri.

Daily Telegraph, care a făcut publice detalii compromiţătoare despre cheltuielile deputaţilor - până în prezent confidenţiale - a dezvăluit, de asemenea, că doi miniştri laburişti au evitat plata impozitelor pe sumele obţinute după vânzarea unor proprietăţi printr-un artificiu legal, dar nu şi foarte moral.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie scandal presă deputat decontări