MENIU

Un debutant pe lista FIFA arbitrează Ujpest-Steaua

Foto: Dailymail.co.uk

Britanicul Andre Marriner se poate lăuda, la nivel internaţional, doar cu două partide ale României din preliminariile Campionatului European U 19. În sezonul trecut, el a avut o medie de 3,02 cartonaşe galbene şi 0,16 cartonaşe roşii pe meci.

UEFA a anunţat că arbitrul englez Andre Marriner va conduce partida de joi dintre Ujpest şi Steaua contând pentru manşa retur a turului 2 preliminar al Ligii Europa.

Marriner (37 de ani) a fost promovat pe lista FIFA abia în 2009, iar până acum a condus la nivel înalt doar două meciuri internaţionale, în calificările pentru Campionatul European U19 din 2009, în ambele fiind implicată naţionala României. În primul dintre acestea tricolorii au remizat cu Norvegia, iar în cel de-al doilea au fost învinşi categoric de Franţa.Oficial, Andre Marriner este de fapt Andrew Marriner, dar a renunţat la "w" convins fiind că astfel numele său va suna mai exotic.

Ca toţi arbitrii britanici, Marriner este zgârcit cu cartonaşele, ceea ce este un lucru bun pentru Steaua în perspectiva viitoarelor partide din Europa League.Anul trecut, el a avut o medie de 3,02 cartonaşe galbene şi 0,16 cartonaşe roşii pe meci, în 37 de partide el acordând 112 avertismente li şase eliminări.

Marriner va fi ajutat la cele două linii de conaţionalii săi David Richardson şi Richard West. Delegatul din partea UEFA a fost desemnat slovenul Tugomir Frajman, în timp ce elveţianul Francesco Bianchi va fi observatorul pentru arbitri.

Mai multe articole despre:
Steaua România arbitru cartonaş Ujpest