MENIU

Un dealer din Bistriţa oferă maşini la mâna a doua la schimb cu terenuri sau clădiri

Foto: RTV

Criza îi obligă pe oameni să uite de bani şi să se gândească la schimburi reciproc avantajoase, aşa cum a făcut un dealer de maşini second-hand din Bistriţa care vrea să scape de autoturismele din stoc pe care nu le mai poate vinde de şase luni, oferindu-le în schimbul unor terenuri sau clădiri.

Proprietar a peste 80 de autoturisme aduse din import, Ioan Sighiartău, nu a mai vândut nimic din noiembrie 2008, deşi a redus preţurile cu peste 20% de îndată ce a început criza şi pe piaţa auto.

Nici metoda aceasta nu a ţinut, aşa încât, pentru a nu îşi transforma parcul auto într-un morman de fiare vechi, omul de afaceri a decis să dea maşinile în schimbul unor clădiri sau terenuri de aceeaşi valoare.

"Am dat anunţuri şi am primit mai multe oferte din partea celor interesaţi. Deocamdată, însă, nu am bătut palma cu nimeni, pentru că trebuie să analizez bine dacă sunt avantajoase pentru mine", a declarat Sighiartău, care a optat pentru această soluţie fiindcă "pământul nu rugineşte" şi, în timp, tot are cineva nevoie de el.

Omul de afaceri a primit deja oferte. E dispus să bată palma cu el chiar preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar. Pentru o maşină de teren adusă din Germania, Bar oferă la schimb un teren care valorează circa 35.000 de euro. Pământul e chiar în Bistriţa şi, în timp, i-ar putea creşte preţul. De altfel, e una din condiţiile puse de dealerul de maşini: nu acceptă schimburi cu proprietăţi de la ţară ca să nu piardă prea mult.