MENIU

Un coral a fost surprins în timp ce mânca o meduză - FOTO

Coralul Fungia scruposa
Meduze
Coralul Fungia scruposa
Numerosi turisti aleg calatoriile cu submarin in Marea Rosie, pentru a admira frumusetile adancurilor

Ochiul neantrenat poate trece cu vederea acest moment dramatic din viaţa subacvatică. Dar aceasta este prima oară când un astfel de eveniment a fost documentat. După ce a scăpat de ciocul păsărilor şi de cel al ţestoaselor, meduza este acum înhăţată de un coral ciupercă.

Oamenii de ştiinţă au descoperit acest coral (Fungia scruposa) care se înfrupta din meduză în timpul unui studiu ce a avut loc în recifele din Marea Roşie, lângă Israel.

Meduzele (Aurelia aurita) erau în număr mare datorită unui curent oceanic ce a crescut nutrienţii.

Fotografiile au fost realizate de Omri Bronstein de la Universitatea Tel Aviv şi de Gal Dishon de la Universitatea din Bar-Ilan.

\"În timpul studiului am observat cu surprindere că o parte dintre coralii ciuperci se hrăneau în mod regulat cu meduze\", a spus Ada Alamaru, un membru al echipei de cercetare.

Este încă un mister modalitatea în care coralul a reuşit să prindă meduza. Coralul, care are 10cm în diametru, are o mişcare limitată, deşi nu este ataşat de fundul mării.

\"Aceasta este prima dovada a unui coral care mănâncă o meduză\", a declarat Alamaru pentru BBC.

Coralul ciupercă este solitar, faţă de celelalte specii, şi nu se alătură altora pentru a forma un recif. Dieta lui normală este formată din plancton.

Mai multe articole despre:
Israel mâncare studiu Marea Rosie Hrană meduză coral