MENIU

Un copil de 6 ani a murit strivit de un leagăn din parc, la Târgovişte

Un copil din Târgovişte a murit strivit de un leagăn

Nenorocirea a avut loc pentru că leagănul nu avea niciun sistem de prindere în pământ. Reprezentantul primăriei din Târgovişte ajuns la locul accidentului, a spus că modelul de leagăn a fost confecţionat în şantierul propriu şi nu prevedea sistemul de ancorare în sol.

Martorii au declarat că mai mulţi copii se jucau în parc când leaganul s-a răsturnat.

Reprezentanţii primăriei au precizat că nu era necesară ancorarea leagănului. \"Am discutat cu directorul de la şantierul Primăriei care a spus că aşa este tehnologia de prindere, fără fixare\", a explicat reprezentantul primăriei, Dorin Maican.

\"La faţa locului am găsit într-adevăr un micuţ decedat. S-au început manevrele de resuscitare, care au durat cel puţin 30 de minute. În urma acestora, activitatea electrică a inimii nu s-a evidenţiat\", a declarat medicul Serviciului de Ambulanţă, Ciprian Orgescu. Poliţiştii au demarat deja o anchetă. \"Din primele cercetări a rezultat că legănul s-a răsturnat şi l-a prins pe copil, provocându-i decesul din cauza balansului\", a explicat comisarul Adrian Antofie, adjunctul Poliţiei Municipiului Târgovişte.

Parcul a fost dat în folosinţă în cursul acestui an.

Mai multe articole despre:
deces copil primărie parc leagăn