MENIU

Un consum moderat de alcool poate mări speranţa de viaţă în rândul pensionarilor

Băutura din România, cea mai iefină din UE. Aviz turiştilor.

Cercetătorii spun că riscul de mortalitate al celor care consumă câteva pahare cu alcool pe săptămână, este cu 23% mai mic, decât al celor care nu au un asemenea obicei.

Potrivit noilor studii, persoanele care consumă alcool, în mod moderat, la vârsta pensionării, trăiesc mai mult decât cei care nu consumă deloc. Cercetătorii de la  Biroul de Statistică Naţională susţin că riscul de mortalitate al celor care consumă câteva pahare  pe săptămână, este cu 23% mai mic, decât al celor care nu consumă.

Studiul a avut o durată de zece ani, fiind realizat pe 2.000 de persoane, care aveau  peste 65 de ani. Au fost analizaţi  factorii care au influenţat decesul şi respectiv  supravieţuirea participanţilor.

Cercetătorii au descoperit  că persoanele care au consumat alcool, în mod moderat, au avut rate mai mari de supravieţuire decât cei care nu au consumat deloc. Analizând modul de viaţă a celor care au decedat în timpul studiului, cercetătorii spun că 59% dintre aceştia nu au consumat alcool niciodată, potrivit telegraph.co.uk

Studii anterioare arată chiar că un consum moderat de alcool poate reduce rata bolilor de inimă.