MENIU

Un consilier judeţean din Olt a fost înjunghiat în urma unui conflict izbucnit în stradă

Foto: sxc.hu
Un consilier judeţean, fost viceprimar, a fost înjunghiat de fiul unuia din capii lumii interlope din oraş în Slatina

Răfuială cu focuri de armă, tamponări şi lovituri de cuţit în Slatina. Un consilier judeţean, fost viceprimar, a fost înjunghiat de fiul unuia din capii lumii interlope din oraş. Totul a culminat când celălalt fiu al interlopoului i-a lovit, cu maşina, atât pe consilier cât şi pe prietenul lui.

Incidentul s-a produs în municipiul Slatina, în faţa uneia dintre locuinţele agresorului, Anghel Sandu, zis Bercea Mondial. Poliţiştii nu au reuşit să stabilească motivul izbucnirii scandalului, în urma căruia au fost răniţi consilierul judeţean PDL Valeriu Matei, fost viceprimar al Slatinei, şi prietenul acestuia, Adrian Văduva.

Conform comisarului Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt,  în urma discuţiilor aprinse, Valeriu Matei a fost lovit cu un cuţit în spate de către Sandu Anghel. Prietenul său, Adrian Văduva, a luat din maşină o armă şi a tras patru focuri în plan vertical, iar fiul lui Anghel Sandu l-a lovit pe Văduva cu maşina, zdrobindu-i picioarele. Valeriu Matei şi Adrian Văduva au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt a precizat că Adrian Văduva avea permis de port armă şi, conform cercetărilor preliminarii, a folosit-o pentru autoapărare. Anghel Sandu şi fiul acestuia sunt audiaţi de poliţişti.

Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, este cercetat pentru o fraudă de zeci de miliarde de lei vechi adusă bugetului de stat. Potrivit presei locale, printre cei care i-au botezat pe cei şase copii ai lui Anghel Sandu se află persoane cunoscute, cum ar fi fosta preşedintă a Tribunalului Bucureşti Maria Huza, Theodor Stolojan, fostul viceprimar al Slatinei Gabriel Diaconu şi fostul prefectul de Olt şi fost deputat din partea PDSR Nicolae Grădinaru.

Poliţistii au început o anchetă şi încercă să afle de la ce pornit scandalul. Apropiatii consilierului spun că la mijloc ar fi o sumă de bani pe care Bercea i-o datora acestuia. Fii interlopului din Slatina riscă să se alegă cu dosare penale pentru vătămare corporală. 

Mai multe articole despre:
scandal armă poliţie Slatina Olt