MENIU

Un cetăţean străin a introdus în România 300 de kg de medicamente ilegale

foto: naturavox.fr

Un cetăţean străin, administrator al unei firme din Giurgiu, este anchetat, deoarece a introdus în România, prin aeroportul Otopeni, 300 de kg de medicamente interzise de Agenţia Naţională Antidoping, anunţă Poliţia Română.

Conform unui comunicat de presă  este vorba despre testonon şi stanozolol - fiole injectabile, în valoare de 99.226 lei.

Împotriva lui S. Vasilios, de 49 de ani, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Aeriene Bucureşti au început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în România de substanţe aflate pe lista interzisă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 104/2008, susţin poliţiştii. 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că aceste medicamentele sunt incluse, din anul 2008, pe lista medicamentelor interzise pentru a fi introduse în ţară, conform reglementărilor Agenţiei Naţionale Antidoping. 

Din cercetările efectuate pînă în prezent, a rezultat faptul că medicamentele în cauză urmau să fie valorificate în Republica Moldova.  

Poliţiştii Direcţiei Poliţiei Transporturi - Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Bucureşti au colaborat cu angajaţii Biroului Vamal Otopeni, se menţionează în comunicat.  Cercetările continuă.

Mai multe articole despre:
anchetă Republica Moldova Ana