MENIU

Un candidat socialist la europarlamentare, agresat în timpul unei defilări de 1 Mai

Foto: iol.pt

Candidatul care deschide lista socialistă portugheză la alegerile europene, Vital Moreira, a fost insultat şi agresat de manifestanţi la Lisabona, în timpul unei defilări organizate de 1 Mai, relatează presa portugheză.

Potrivit postului de televiziune Sic Noticias, incidentele au izbucnit atunci când candidatul PS la alegerile europene se pregătea să îl salute pe secretarul general al CGTP, principala uniune sindicală din ţară, Carvalho da Silva. Încercuit de manifestanţi, Moreira, fost comunist, a fost numit "trădător" şi "mentor" şi a fost agresst, înainte de a reuşi să iasă din mulţime, a afirmat un jurnalist al agenţiei Lusa.

Potrivit mai multor declaraţii, Moreira, care a fost însoţit de mai mulţi membri ai PS, a fost urmărit şi insultat pe o distanţă de mai multe sute de metri de manifestanţi. "Este o situaţie gravă şi vreau să prezint scuze oficiale din partea CGTP", a declarat unul dintre liderii uniunii sindicale, Carlos Trindade, care a invocat "momente de disperare şi o rată mare a şomajului".