MENIU

Un canadian s-a sinucis sărind din avion, de la 7.000 de metri altitudine

Foto: adf.dk

Un canadian aparent cu probleme psihice s-a sinucis miercuri seară sărind dintr-un avion de mici dimensiuni, de la altitudinea de 7.000 de metri, a anunţat poliţia federală canadiană.

Tânărul în vârstă de 20 de ani a sărit cu puţin timp înainte de aterizarea avionului tip King Air 200 la Cambridge Bay (Nunavut, nord), a declarat un oficial din poliţie citat de postul de televiziune CBC. Aparatul plecase din Yellowknife, în Teritoriile de Nord-Vest, cu doi pasageri la bord.

Cei doi piloţi ai avionului bimotor remarcaseră comportamentul ciudat al tânărului, ucenic mecanic originar din Cambridge Bay, comunitate inuită de 1.500 de oameni din Victoria Island. Ei au încercat să îl calmeze şi alertaseră poliţia.

Piloţii au făcut toate eforturile posibile pentru a-l împiedica să sară, dar fără rezultat, au declarat autorităţile, citate de presa locală. Autorităţile au subliniat şi performanţa piloţilor, care au reuşit să aterizeze, deşi avionul era depresurizat şi a ajuns la sol cu uşa încă deschisă.

Directorul companiei Aldair Aviation, proprietara avionului, a refuzat să facă orice comentariu, explicând că o anchetă este în curs. Poliţia a demarat o operaţiune de căutare a cadavrului tânărului.

Mai multe articole despre:
poliţie sinucigaş sinucidere