MENIU

Un canadian a dejucat un atentat care viza o şcoală britanică, după ce a citit un mesaj pe internet

Foto: coxnewsweb.com

Un adolescent britanic ce a ameninţat pe internet că îşi va arunca în aer liceul a fost arestat, datorită vigilenţei unui canadian care a alertat poliţia britanică după ce a citit mesajul, relatează presa canadiană.

John Philip Neufeld, student la universitatea Concordia din Montreal, consulta marţi un forum de discuţii de pe internet când a citit un mesaj îngrijorător. "Spunea: astăzi, la 11.30, voi arunca în aer şcoala mea. Acei ticăloşi vor plăti", a povestit studentul în vârstă de 21 de ani pentru cotidianul canadian de limbă engleză The Gazette.

Ameninţările erau orientate împotriva liceului din Attleborough, situat la nord-est de Londra, unde învaţă 950 de elevi. "Ţinând cont de toate masacrele din şcoli, nu este genul de lucruri care trebuie luate în glumă", a declarat Neufeld pentru The Globe and Mail.

După o căutare rapidă pe internet, canadianul a contactat telefonic poliţia din localitatea britanică. O jumătate de oră mai târziu, forţele de ordine l-au arestat la intrarea în liceu pe un adolescent în vârstă de 16 ani, care avea la el o sticlă cu benzină, chibrituri şi un cuţit.

Adolescentul a fost acuzat pentru că a ameninţat să comită un act criminal şi pentru posesire de armă. El a fost arestat în baza legii britanice privind sănătate mentală, potrivit presei canadiene.