MENIU

Un bucureştean, care încercat să îşi omoare soţia punându-i mercur în ţigări, a fost reţinut

Foto: sxc.hu

Un bucureştean a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat de tentativă de omor, după ce a pus mercur în ţigările soţiei sale, cu care se afla în proces de divorţ, anunţă Poliţia Capitalei.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti informează că, pe 10 martie, la sediul Secţiei 25 Poliţie, s-a prezentat Elisabeta M., în vârstă de 39 de ani, care a reclamat faptul că pe masa din bucătăria locuinţei sale a găsit un pachet de tigari, iar, când a vrut să fumeze o ţigară din acel pachet, a observat că aceasta era neobişnuit de grea. Femeia a predat poliţiştilor ţigările.

Reclamaţia femeii a fost înaintată Serviciului Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, dosarul fiind înregistrat în evidenţele cauzelor penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucuresti - Secţia de Urmărire Penală.

Serviciul Omoruri a dispus efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, care a concluzionat că în ţigările puse la dispoziţie de către Elisabeta M. au fost găsite 5,400 grame de mercur metalic.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că Adrian M., pe fondul acţiunii de divorţ, a pătruns în locuinţa soţiei sale şi, folosind mercurul, despre care a spus că provenea dintr-un  termometru spart, a introdus picături din acest metal în trei ţigări dintr-un pachet.

Vineri, procurorul criminalist din cadrul Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis pe numele bărbatului o ordonanţă de reţinere de 24 de ore, urmând ca sâmbătă să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Mai multe articole despre:
poliţie divorţ Mercur ţigări tribunal omor