MENIU

Un bolnav de cancer a fost plimbat între secţiile unui spital înainte de a primi calmante

Foto: Realitatea Tv

Un nou scandal la spitalul din Târgu Jiu. Un bărbat bolnav de cancer şi cu mari dureri a fost plimbat mai bine de două ore, de la o secţie la alta, înainte de a primi calmante. Dar nu cu ambulanţa, ci pe picioare. Viceprimarul comunei care l-a însoţit pe pacient a chemat jurnaliştii în ajutor ca să rezolve problema.

La 58 de ani, Alexandru Vătuiu nu mai are pe nimeni, trăieşte dintr-un ajutor social de 100 de lei şi din mila sătenilor, iar de mai bine de un an îndură durerile provocate de cancer. Viceprimarul comunei Turburea a vrut să-l ajute şi l-a dus la Spitalul Judeţean cu maşina primăriei.

"După ce i-au luat datele, un domn de acolo, medic sau asistent mi-a spus, gata, l-aţi adus, puteţi pleca. Noroc că nu am plecat. După ce l-a văzut o doamnă a zis: aoleo, nu ţine de noi", a declarat Toma Stamatoiu, viceprimar Turburea.

Aşa că l-au trimis pe pacient la Secţia de Primiri urgenţe, la aproximativ 3 kilometri distanţă. N-a rămas nici aici. Bolnavul a fost trimis, pe jos, la secţia de Oncologie, la un alt kilometru distanţă.

Supărat că bolnavul e plimbat de colo-colo, viceprimarul care l-a adus la spital a cerut ajutorul presei locale.

Când au apărut şi jurnaliştii, medicilor de la UPU şi-au schimbat atitudinea: l-au trimis în sfârşit pe pacient la secţia de oncologie cu ambulanţa.

Conducerea spitalului a refuzat să comenteze cazul. Medicii de la Spitalul din Târgu Jiu au mai pus pe drumuri, la inceputul verii, un echipaj al Ambulanţei din Austria care a adus o pacient în comă şi a fost plimbat de la o secţie la alta. 

 

Citeşte şi  O ambulanţă din Austria a fost plimbată prin Târgu Jiu de la un spital la altul