MENIU

Un bărbat din Râmnicu Sărat, care a ameninţat cu cuţitul un poliţist, a fost împuşcat în picior

Foto: RTV

Un poliţist din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, a fost nevoit să facă uz de arma din dotare, pentru a imobiliza un scandalagiu înarmat cu un cuţit.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost rănit uşor la gamba piciorului stâng, a primit îngrijiri la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, după care a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca.

În jurul orei 23.00, un echipaj mixt de la Ordine Publică, format dintr-un agent de poliţie şi un jandarm, care trecea prin dreptul unor terase a observat cum un bărbat a părăsit brusc barul şi s-a ascuns într-un părculeţ din apropiere. Pentru că gestul bărbatului li s-a părut dubios, oamenii legii au plecat în căutarea acestuia. La un moment dat, bărbatul le-a ieşit în faţă, cu un cuţit în mână, ameninţându-i că îi omoară pe cei doi oameni în uniformă.

Jandarmul a folosit mai întâi spray-ul paralizant, însă bărbatul continua să fie violent. Pentru a-l imobiliza, poliţistul a scos pistolul şi a tras un foc de armă în plan vertical, după care a tras două focuri către picioare. Unul dintre gloanţe l-a lovit pe bărbat în gamba piciorului stâng, provocându-i o rană superficială. Oamenii legii l-au dezarmat pe suspect după care l-au transportat la Spitalul Municipal, pentru îngrijiri medicale. Ulterior, bărbatul violent a fost dus la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca, unde este internat şi în prezent.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul din Râmnicu Sărat este cunoscut cu afecţiuni psihice. 

Mai multe articole despre:
armă jandarm pistol cuţit