MENIU

Un bărbat a ucis nouă persoane în Alabama, după care s-a sinucis

Foto: absnews.com

Un individ înarmat a ucis marţi, în sudul statului Alabama, cel puţin nouă persoane, între care propria mamă, soţia unui ajutor de şerif şi copilul acesteia în vârstă de numai trei luni, iar după o urmărire pe autostradă, în timpul căreia a tras la întâmplare, s-a sinucis.

Autorităţile din Alabama au anunţat că forţele de ordine au răspuns la o "serie de cel puţin patru incidente cu arme de foc" în care a fost implicată o singură persoană. Suspectul "a făcut cel puţin nouă victime după care s-a împuşcat", potrivit unui comunicat al poliţiei.

Autorităţile spun că se aşteaptă să mai găsească victime. Masacrul a început în Samson, un orăşel din sud-estul statului Alabama şi s-a încheiat după o urmărire pe autostradă, în timpul căreia au fost trase focuri de armă, în oraşul învecinat, Geneva, aflat la 20 de kilometri depărtare, a anunţat FBI şi poliţia locală.

Autorul atacului, un bărbat în vârstă de circa 35 de ani, a ucis cinci oameni, inclusiv soţia unui ajutor de şerif  local şi bebeluşul ei de trei luni, la o locuinţă mobilă din Samson. Printre alte victime se numără propria mamă, alte două persoane ucise la un magazin şi o benzinărie şi un bărbat care se afla într-o camionetă şi care a murit în timpul urmăririi pe autostradă, când suspectul pare să fi tras la întâmplare, a declarat Wynnton Melton, primarul din Geneva.

Poliţia a descoperit mai întâi marţi după-amiază patru adulţi şi un copil, morţi prin împuşcare, într-o casă din oraşul Samson, apoi a dat peste încă două cadavre, adulţi, în două case învecinate.

Incidentele armate au devenit un lucru obişnuit în Statele Unie. Într-unul dintre cele mai recente şi mai grave, un bărbat înarmat îmbrăcat ca Moş Crăciun a ucis nouă persoane la o petrecere şi apoi s-a sinucis, într-o suburbie a Los Angeles-ului.

La 16 aprilie se vor împlini doi ani de la masacrul de la Virginia Tech, universitatea din Blacksburg, unde s-a petrecut cea mai gravă tragedie de acest gen din istoria modernă a SUA. Un tânăr a ucis atunci 32 de persoane şi apoi s-a sinucis.

Armele pot fi procurate în general fără probleme în Statele Unite, o ţară care se mândreşte cu dreptul cetăţenilor de a deţine arme pentru autoapărare şi pentru vânătoare.

Mai multe articole despre:
incident arme sinucidere Statele Unite Alabama