MENIU

Un bărbat a stat doi ani la morgă ca neidentificat, deşi a avut acte în spital

Foto: RTV

Două tinere din Buzău au descoperit din întâmplare că tatăl lor e mort şi zace de doi ani la morga spitalului din oraş. Bărbatul figura ca persoană neidentificată, deşi cât a fost internat a avut şi fişă medicală şi actele asupra sa. Conducerea spitalului recunoaşte că este vorba de o greşeală.

De 30 de ani, Drăgan Vânt a rupt orice legătură cu familia. Rudele credeau că e la azil şi nu l-au căutat. Acum însă au vrut să reînnoade relaţia.

"Sora mea se căsătoreşte săptămâna viitoare şi a vrut să-l cunoască. A vrut să-l cheme la nuntă", a povestit Nicolae Nicoleta, fiica decedatului.

Atunci au aflat că actele bărbatului au ajuns la poliţie ca "pierdute" în urmă cu câteva zile şi că, în urmă cu doi ani, bărbatul a fost dus la spitalul judeţean Buzău.

"Internat-externat în aceeaşi zi ca decedat, dar trimis la morgă ca necunoscut", a declarat Viorica Manea, fosta soţie a bărbatului.

"Figurează viu, de doi ani de zile, deşi el e mort din 19-20 ianuarie 2007 şi el figurează viu peste tot, la poliţie, în baza de date, la casa de pensii, oriunde", a precizat Viorica Manea.

"Trebuia neapărat de acolo să se meargă prin toate secţiile de spital să vadă unde a decedat un bolnav şi unde e foaia pe care e trecut numele şi prenumele... acolo s-a rupt", a declarat Ion Drăghici, director medical Spitalul Buzău.

Acum familia care se pregătea de nuntă trebuie să se ocupe de înmormântarea bărbatului.